Samarbete

Luppioberget är ett utflyktsmål i Tornedalen som passar de flesta

Luppioberget och Restaurang Utblick

Fantastiskt utsikt över Tornedalen – Luppioberget är ett utflyktsmål som passar de flesta. Här finns stigar och grottor att utforska, historiska lämningar från 2:världskriget, klippor att klättra och flera ordnade eldställningar att njuta av midnattssolen eller bara ta en picknick med familjen.

Bara 2 timmars bilfärd från Luleå. Luppioberget är ett perfekt utflyktsmål för dig som vill ta en biltur från kusten eller stanna till på väg upp till fjällen eller Nordkapp.

Bra bilväg och flera parkeringsplatser finns för bil, husvagn och husbil alldeles nära toppen av berget.

Utsikten från toppen av Luppioberget

Utsikt från Luppioberget

Fantastisk utsikt från Luppioberget en solig sommardag. Endast några få vita moln bryter den blå himlen. Under dig ser du klipporna, de gröna skogarna och kanske en annan besökare från ett fjärran land

Utsikt över Tornedalen från Luppioberget

Tornedalen breder ut sig under dig från toppen av Luppioberget. Endast klipphällorna och en gammal torkad tall bryter de gröna och blå nyanserna på soliga sommardagar.

Utsikt över Torneälven och Finska Lappland från Luppioberget

Från toppen av Luppioberget ser man klipphällor, gröna Norrländska skogar, Torneälven och den bördiga Tornedalen och bortanför det den Finska Lappland.

Vandringsleder

Vandringsled med trappor på Luppioberget

Ordnade vandringsleder med trappor till toppen.

Krigslämningar

Krigslämning från andra världskriget på Luppioberget

Krigslämning från andra världskriget på Luppioberget.

Parkering för bil, husvagn och husbil

Bilparkering till Luppioberget och Restaurang Utblick

Bra bilväg med parkeringen högt uppe på Luppioberget och Restaurang Utblick. Härifrån går det ordnade vandringsleder till toppen av berget.

Mazda CX5 parkerad på Luppiobergets klippor

På vägen upp till toppen finns det flera asfalterade parkeringsplatser för husvagn, husbil eller personbil. Har du en lite högre bil kan du till och med parkera på klipporna om det är fullt.